Nav-sjefen med kraftig advarsel

BEKYMRET: Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha flest mulig i arbeid.

BEKYMRET: Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha flest mulig i arbeid.

Eirik Dahl Viggen

Nav-direktør Sigrun Vågeng er bekymret for velferdsstatens framtid. Hun mener politikerne må prioritere hvor det skal kuttes.

2018071612442020180716153811

bjorn.grimstad@fagbladet.no

– Navs omverdensanalyse viser at vi blir flere her i landet, at vi lever lenger og at det er flere som kommer til Norge for å bo og leve her. Det betyr også større press på velferdsytelsene vi har. Hvis ikke flest mulig kommer seg i arbeid, så vil ikke dette kunne gå i hop på sikt, sier Vågeng til Nrk.

Flere i full jobb må få sosialhjelp

500 milliarder årlig i Nav-ytelser

I fjor brukte Nav 506 milliarder kroner på Nav-ytelser. Budsjettet i år er på 470 milliarder kroner. Nav-direktøren frykter for velferdsstatens framtid og legger ansvaret til politikerne for å velge hvor det må kuttes.

– Det er opp til politikerne å fortelle hva som skal overleve, hva vi skal legge bort og hva vi eventuelt må veksle noe inn i fremtiden, oppfordrer Vågeng.

15.000 i sekundet

Hun forteller at hvert eneste sekund, døgnet rundt, utbetales det i snitt 15.000 kroner til brukerne. I følge Nav mottok annenhver nordmann ytelser fra Nav i løpet av fjoråret. De største gruppene er alderspensjonister, mottakere av henholdsvis barnetrygd og sykepenger. Men også hver tredje person i arbeidsfør alder mottok ytelser fra Nav.

Pensjonistene går i minus for fjerde år på rad

Lynette (33) bestemte seg for å ikke la sykdommen ødelegge livet

Nå lover Nav språkvask

Stadig flere rådmenn får millionlønn

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy