JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-sjefen med kraftig advarsel

BEKYMRET: Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha flest mulig i arbeid.

BEKYMRET: Nav-direktør Sigrun Vågeng vil ha flest mulig i arbeid.

Eirik Dahl Viggen

Nav-direktør Sigrun Vågeng er bekymret for velferdsstatens framtid. Hun mener politikerne må prioritere hvor det skal kuttes.

2018071612442020180716153811

bjorn.grimstad@fagbladet.no

– Navs omverdensanalyse viser at vi blir flere her i landet, at vi lever lenger og at det er flere som kommer til Norge for å bo og leve her. Det betyr også større press på velferdsytelsene vi har. Hvis ikke flest mulig kommer seg i arbeid, så vil ikke dette kunne gå i hop på sikt, sier Vågeng til Nrk.

Flere i full jobb må få sosialhjelp

500 milliarder årlig i Nav-ytelser

I fjor brukte Nav 506 milliarder kroner på Nav-ytelser. Budsjettet i år er på 470 milliarder kroner. Nav-direktøren frykter for velferdsstatens framtid og legger ansvaret til politikerne for å velge hvor det må kuttes.

– Det er opp til politikerne å fortelle hva som skal overleve, hva vi skal legge bort og hva vi eventuelt må veksle noe inn i fremtiden, oppfordrer Vågeng.

15.000 i sekundet

Hun forteller at hvert eneste sekund, døgnet rundt, utbetales det i snitt 15.000 kroner til brukerne. I følge Nav mottok annenhver nordmann ytelser fra Nav i løpet av fjoråret. De største gruppene er alderspensjonister, mottakere av henholdsvis barnetrygd og sykepenger. Men også hver tredje person i arbeidsfør alder mottok ytelser fra Nav.

Pensjonistene går i minus for fjerde år på rad

Lynette (33) bestemte seg for å ikke la sykdommen ødelegge livet

Nå lover Nav språkvask

Stadig flere rådmenn får millionlønn

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy