JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Smitterverntiltak

Nye krav til helseansatte: Slik skal Bergen hindre spredning av mutert korona

Tiltakene gjelder personer som har vært i fylkene Innlandet, Viken, Oslo, Vestfold og Telemark og Agder (unntatt Sirdal). (Illustrasjonsfoto)

Tiltakene gjelder personer som har vært i fylkene Innlandet, Viken, Oslo, Vestfold og Telemark og Agder (unntatt Sirdal). (Illustrasjonsfoto)

Colourbox.com

Byrådet i Bergen innfører flere tiltak for å hindre spredning av den muterte virusvarianten. Helseansatte som har vært på Østlandet, må testes.

2021012610290020210126102928

Ansatte i helse- og omsorgstjenester i Bergen som har vært på Østlandet de siste ti dagene, må nå ha negativ koronatest for å kunne jobbe. Det bestemte byrådet i Bergen mandag.

Ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester som har vært på Østlandet, må videre bruke munnbind på jobb de ti første dagene etter retur til arbeidet.

– Vi vet at det muterte viruset smitter raskt, og våre brukere skal føle seg trygge på at de ikke utsettes for smitterisiko som følge av at ansatte har vært på reise på Østlandet, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa (KrF), i en pressemelding.

Strammer inn på besøksregler

Tiltakene gjelder personer som har vært i fylkene Innlandet, Viken, Oslo, Vestfold og Telemark og Agder (unntatt Sirdal).

Ved Haukeland universitetssjukehus skal pasienter som har vært i en av de 25 kommunene der det er iverksatt strengere tiltak etter utbruddet i Nordre Follo, testes for covid-19-smitte og isoleres inntil negativt prøvesvar foreligger.

Det innføres også strengere besøksregler på sykehjemmene i Bergen.

Personer som har vært i områder med spredning av den muterte virusvarianten, bes om å avvente besøk på sykehjem til de har vært hjemme i ti dager, og til de har negativt prøvesvar på prøve tatt tidligst fem dager etter hjemkomst.

Advarer mot unødvendige reiser

Smittevernoverlege Frank van Betten minner kommunens innbyggere om å unngå alle unødvendige reiser. De som har reist, blir bedt om å være ekstra forsiktige.

– Vi oppfordrer nå særlig sterkt alle innbyggere som har vært i områder med spredning av mutert virus om å teste seg og gå i karantene i påvente av prøvesvar. Det er viktig at alle er ansvarlige og ekstra forsiktige i den situasjonen vi nå er i, sier smittevernoverlegen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy