JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjør 2023

Offentlig ansattes tur: Se når din lønn skal forhandles

Det største oppgjøret for Fagforbundet er KS-oppgjøret for de ansatte i kommunene.

Det største oppgjøret for Fagforbundet er KS-oppgjøret for de ansatte i kommunene.

Anna Granqvist (illustrasjon)

På grunn av streiken i oppgjøret mellom LO og NHO ble oppgjørene i offentlig sektor utsatt. Nå begynner nye datoer å bli klare.

2023042110042020230421132708

per.flakstad@fagbladet.no

Det største oppgjøret for Fagforbundet er KS-oppgjøret for de ansatte i kommunene. Opprinnelig skulle det har startet 20.april, men ble utsatt.

To yrkesgrupper i Fagforbundet får over 20.000 i lønnsøkning

Ny dato er torsdag 27. april. Den opprinnelige fristen for å bli enige om en forhandlingsløsning er natt til 1. mai, og den fristen ligger fast, sier daglig leder i LO Kommune, Pål Skarsbak.

Alle som jobber i kommunene bør få ekstra lønnsløft, mener LO-sjefen

– Streiken mellom LO og NHO har handlet om å sikre økt kjøpekraft og et godt oppgjør til alle, spesielt de med lavest lønn, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en pressemelding.

Som forhandlingsleder i LO Kommune vil hun jobbe for at de skal få gjennomslag for det samme på de andre tariffområdene.

Tror resultatet av storstreiken lover godt for lønnsoppgjøret i kommunene

I Oslo kommune, som er et eget tariffområde, skulle oppgjøret ha begynt i dag, men også det ble utsatt. En ny sannsynlig dato for oppstart er tirsdag 24. april, men dette er foreløpig ikke hundre prosent avklart, ifølge forhandlingsleder for LO i Oslo, Per Egil Johansen.

Streiken er over - dette ble resultatet

Oppgjøret i staten skal etter planen starte torsdag 27. april, og de planen er ikke endret.

I likhet med KS-oppgjøret har også staten og Oslo frist til midnatt 31. april for å bli enige om en forhandlingsløsning.

Dersom ett eller flere av disse oppgjørene ender med forhandlingsbrudd og mekling, er sannsynlig frist for en meklingsløsning 24. mai.

Den første A-delen i Spekter-oppgjøret, for de ansatte ved blant annet sykehus, Posten og Oslo Sporveier, skulle ha startet 18. april. Ny dato er mandag 24. april. Forhandlingene om A-delen gjelder generelle tillegg til alle, før det skal forhandles videre i de ulike tariffområdene. Spekter er inndelt i 13 ulike tariffområder.

Streiken er over - dette ble resultatet

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy