Lederen i Industri Energi reagerer på hva som skjedde på LOs representantskap:

«Offentlig sektor og servicesektoren falt for fristelsen til å ødelegge et skjørt kompromiss»

PENSJONSKAMP  Leder i LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, støtter helhjertet opp om Fellesforbundets pensjonskrav ved årets tariffoppgjør.

PENSJONSKAMP Leder i LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, støtter helhjertet opp om Fellesforbundets pensjonskrav ved årets tariffoppgjør.

Knut Viggen

Industri Energi-leder Leif Sande ber forbund i offentlig sektor og service slutte å diktere hva forbundene i industrien skal kreve av NHO.

2016022512480020160226102033

yngvil@lomedia.no

I et leserinnlegg på FriFagbevegelse kommer Industri Energi-lederen blant annet med sin reaksjon på det som skjedde på LOs representantskap denne uka. Der fikk Mona Bjørn fra Handel og Kontor flertall for sitt benkeforslag, som presiserte at Fellesforbundet skal forhandle med arbeidsgiverne om «brede, kollektive pensjonsordninger».

Sande reagerer sterkt på at Handel og Kontor sammen med andre stakk kjepper i hjulene på et kompromiss som var forhandlet fram over flere uker.

«LO-sekretariatets innstilling til LOs representantskap var (…) fullt av formuleringer som skulle bygge bro over uenigheter om fremtidig pensjon», skriver Sande i innlegget.

Få nyhetsbrevet vårt

Kritiserer offentlig sektor og service

Sande mener forbund utenfor privat sektor opptrådte ubetenksomt:

«Offentlig sektor sammen med servicesektoren falt for fristelsen til å ødelegge et skjørt kompromiss i et forsøk på å diktere kravene som skal stilles overfor NHO», skriver han videre.

«Selv om offentlig sektor og servicesektoren skulle ha flertall i LO, så kan ikke dette flertallet benyttes til å bestemme hva som skal kreves av industriforbundene i forhandlingene med NHO, eller overkjøre disse i valg av oppgjørsform overfor NHO», skriver Sande.

• Les også: Nederlag for LO-ledelsen og Fellesforbundet

Sande frykter frontfaget bryter sammen

Lederen i Industri Energi mener frontfaget bryter sammen dersom forbund utenfor privat sektor blander seg for mye i hva som skal skje i privat sektor.

«Dersom dette skal bli framtida, er det slutten på LOs måte å håndtere tariffoppgjør på,» skriver han, og videre:

«Ingen har mer bruk for frontfagsmodellen enn andre. Den er viktig for oss alle.»

Sande understreker også at «Det er nok først og fremst offentlig sektor som tjener på dette.»

Sande har ingen tro på at forhandlinger i offentlig sektor uten en ramme fra industrien å legge til grunn, ville gitt bedre resultater.

Les hele innlegget fra Sande her

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy