Omsorgskonsernet Orange har skiftet alle navn og er på full fart tilbake

Nå drar de i havn nye millionkontrakter

Eirik Dahl Viggen

Med nye navn på samtlige selskaper, er det gamle Orange group på full fart tilbake i omsorgsmarkedet.

2018091412024520180914102439

ola.tommeras@fagbladet.no

Selskapet har begravet samtlige Orange-navn. Orange helse byttet navn til Sydvest prosjekt allerede i fjor, og nå har eier og direktør Nils Paulsen døpt om resten av selskapene.

Kontrakter ble sagt opp

Navnendringene skjer i kjølvannet av fjorårets anklager om grove brudd på arbeidsmiljøloven, avsløringer og revisjonsrapporter som endte med oppsigelse av kontrakter. Tre helseforetak avviklet rammeavtaler om levering av vikarer til sykehus. Selskapets største kunder, Bergen og Oslo kommuner, sa takk og farvel og stengte døra.

Direktør Nils Paulsen beskriver bakgrunnen for navneendringene slik: "Dette er et ledd i omstruktureringen i Rotam AS som startet i årsskifte 2016/17 og som har fortsatt frem til sommeren i år. Med rekommunalisering av store tjenesteområder, har vi trengt å revitalisere oss og dele virksomhetene våre opp slik at hvert selskap kan stå bedre rustet til å drive individuell markedsføring innen de områder de har virksomhet i", skriver han i en e-post til Fagbladet.

Arbeidstilsynet ber det norskeide vikarhelsebyrået Orange forklare seg

Fikk kontrakt til 150 mill.

Nå er omsorgsaktøren på full fart tilbake. Ifølge Leverandørdatabasen solgte de nyomdøpte selskapene for om lag 110 millioner kroner til norske kommuner i fjor. Konsernets holdingselskap Rotams regnskap viser en omsetning på 179 millioner kroner, som hovedsakelig er fra utleie av arbeidskraft i Norge og Sverige.

Og snart kan Orange være tilbake på gamle høyder. For få uker siden dro Orange bpa som nå heter Assent AS, inn en avtale om bemanning til brukerstyrt personlig assistanse med Porsgrunn og Skien kommuner til en verdi av 150 millioner kroner over tre år.

I Sverige doblet Orange personell, som nå går under navnet Continuum AB, omsetningen de to siste turbulente årene, fra 25 millioner i 2015 til 50 millioner kroner i fjor.

Inn i varmen

Bergen er hjemkommunen, og der har også kritikken mot forretningsmodellen til Orange vært beinhard. Bergen avviklet avtalen om innleie av hjemmesykepleie gjennom Orange, da kontrakten gikk ut i fjor.

Men nå er aktøren i hvert fall litt inne i varmen igjen. Ifølge Leverandørdatabasen solgte Sydvest prosjekt tjenester til 38 kommuner for 47 millioner kroner i fjor, hvorav Bergen er største kunde med 4,2 millioner, mens Assent solgte brukerstyrte assistenttjenester for 8,7 millioner, hvorav omtrent halvparten var til Bergen.

Hjemmetjenesten Bohjemme solgte for 24 millioner kroner til fem kommuner og tre fylkeskommuner, der Bærum er største kunde. Seie AS, som inntil nylig het Orange service og var uten aktivitet og omsetning, omsatte for 40 millioner kroner i fjor, hvorav 31 millioner var til kommuner. Ørsta kommune er største kunde.

Avviklet sikringstjenester

Da Orange helse ble til Sydvest prosjekt i fjor, ble virkeområdet omgjort til alarm- og sikringstjenester for hjemmeboende. En Telenor-kontrakt lå i bunnen, men denne skal ha gått med tap. Sommeren i fjor jobbet selskapet med å avvikle kontrakten.

Nå opplyser selskapet i årsmeldingen, at dette virkeområdet er avviklet.

Dette heter selskapene

Holdingsselskapet Orange group heter nå Rotam AS. Bemanningsbyrået Orange Service er omdøpt til Seie AS, mens hjemmehjelp tilbys gjennom Assent AS, som tidligere var Orange bpa (Brukerstyrt personlig assistanse). Orange helse hjemmetjenester er omdøpt til Bohjemme, mens bemanningsselskapet for helsepersonell i Sverige, Orange Personell, nå heter Continuum AB. Språkskolen i Litauen fortsetter under navnet Scandinavian Language School Uab, men hadde lite omsetning i fjor.

Hovedaksjonær er fortsatt Paulsens Desmet Invest.

Dette er selskapenes nye navn:

• Orange group – Rotam

• Orange helse – Sydvest prosjekt

• Orange bpa hjemmehjelp – Assent

• Orange helse hjemmetjenester – Bohjemme

• Orange service – Seie

• Orange Personal (Sverige) – Continuum

Kilde: Brønnøysundregistrene

Kundelista:

Dette er de nye selskapenes største kunder i fjor:

Sydvest prosjekt AS

Leverte tjenester for 47 millioner kroner til totalt 38 kommuner og 14 fylkeskommuner. Største kunder er Bærum og Bergen kommuner.

Assent AS

Solgte tjenester for 8,7 millioner kroner til tre fylkeskommuner og fem kommuner. Største kunde er Bergen kommune.

Bohjemme AS

Solgte tjenester for 24 millioner kroner til fem kommuner og tre fylkeskommuner. Største kunde er Bærum kommune og Hordaland fylkeskommune.

Seie AS

Solgt tjenester for 31 millioner kroner til 34 kommuner og seks fylkeskommuner. Ørsta kommune er største kunde.

Kilde: Leverandørdatabasen

MEST LEST:
Forhandlngsleder Mette Nord er fornøyd med at Fagforbundets medlemmer opprettholder kjøpekraften gjennom oppgjøret for de kommuneansatte. I tillegg er heletillegget økt.

Forhandlngsleder Mette Nord er fornøyd med at Fagforbundets medlemmer opprettholder kjøpekraften gjennom oppgjøret for de kommuneansatte. I tillegg er heletillegget økt.

Per Flakstad

Kommuneoppgjøret er i havn: Ansatte får mellom 1400 og 1900 kroner

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Vaskeriansatte får et generelt årlig tillegg på nesten 2500 kroner etter årets lønnsforhandlinger. Bildet viser Karmjit Kaur, vaskeriansatt ved Nor Tekstil i Drammen.

Vaskeriansatte får et generelt årlig tillegg på nesten 2500 kroner etter årets lønnsforhandlinger. Bildet viser Karmjit Kaur, vaskeriansatt ved Nor Tekstil i Drammen.

Arkivfoto: Ole Palmstrøm

De vasker tøy for sykehus og sykehjem – nå får de 1000 kroner mer i lønnstillegg enn helsearbeiderne

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy