Omsorgskonsernet Orange har skiftet alle navn og er på full fart tilbake

Nå drar de i havn nye millionkontrakter

Eirik Dahl Viggen

Med nye navn på samtlige selskaper, er det gamle Orange group på full fart tilbake i omsorgsmarkedet.

2018091412024520180914102439

ola.tommeras@fagbladet.no

Selskapet har begravet samtlige Orange-navn. Orange helse byttet navn til Sydvest prosjekt allerede i fjor, og nå har eier og direktør Nils Paulsen døpt om resten av selskapene.

Kontrakter ble sagt opp

Navnendringene skjer i kjølvannet av fjorårets anklager om grove brudd på arbeidsmiljøloven, avsløringer og revisjonsrapporter som endte med oppsigelse av kontrakter. Tre helseforetak avviklet rammeavtaler om levering av vikarer til sykehus. Selskapets største kunder, Bergen og Oslo kommuner, sa takk og farvel og stengte døra.

Direktør Nils Paulsen beskriver bakgrunnen for navneendringene slik: "Dette er et ledd i omstruktureringen i Rotam AS som startet i årsskifte 2016/17 og som har fortsatt frem til sommeren i år. Med rekommunalisering av store tjenesteområder, har vi trengt å revitalisere oss og dele virksomhetene våre opp slik at hvert selskap kan stå bedre rustet til å drive individuell markedsføring innen de områder de har virksomhet i", skriver han i en e-post til Fagbladet.

Arbeidstilsynet ber det norskeide vikarhelsebyrået Orange forklare seg

Fikk kontrakt til 150 mill.

Nå er omsorgsaktøren på full fart tilbake. Ifølge Leverandørdatabasen solgte de nyomdøpte selskapene for om lag 110 millioner kroner til norske kommuner i fjor. Konsernets holdingselskap Rotams regnskap viser en omsetning på 179 millioner kroner, som hovedsakelig er fra utleie av arbeidskraft i Norge og Sverige.

Og snart kan Orange være tilbake på gamle høyder. For få uker siden dro Orange bpa som nå heter Assent AS, inn en avtale om bemanning til brukerstyrt personlig assistanse med Porsgrunn og Skien kommuner til en verdi av 150 millioner kroner over tre år.

I Sverige doblet Orange personell, som nå går under navnet Continuum AB, omsetningen de to siste turbulente årene, fra 25 millioner i 2015 til 50 millioner kroner i fjor.

Inn i varmen

Bergen er hjemkommunen, og der har også kritikken mot forretningsmodellen til Orange vært beinhard. Bergen avviklet avtalen om innleie av hjemmesykepleie gjennom Orange, da kontrakten gikk ut i fjor.

Men nå er aktøren i hvert fall litt inne i varmen igjen. Ifølge Leverandørdatabasen solgte Sydvest prosjekt tjenester til 38 kommuner for 47 millioner kroner i fjor, hvorav Bergen er største kunde med 4,2 millioner, mens Assent solgte brukerstyrte assistenttjenester for 8,7 millioner, hvorav omtrent halvparten var til Bergen.

Hjemmetjenesten Bohjemme solgte for 24 millioner kroner til fem kommuner og tre fylkeskommuner, der Bærum er største kunde. Seie AS, som inntil nylig het Orange service og var uten aktivitet og omsetning, omsatte for 40 millioner kroner i fjor, hvorav 31 millioner var til kommuner. Ørsta kommune er største kunde.

Avviklet sikringstjenester

Da Orange helse ble til Sydvest prosjekt i fjor, ble virkeområdet omgjort til alarm- og sikringstjenester for hjemmeboende. En Telenor-kontrakt lå i bunnen, men denne skal ha gått med tap. Sommeren i fjor jobbet selskapet med å avvikle kontrakten.

Nå opplyser selskapet i årsmeldingen, at dette virkeområdet er avviklet.

Dette heter selskapene

Holdingsselskapet Orange group heter nå Rotam AS. Bemanningsbyrået Orange Service er omdøpt til Seie AS, mens hjemmehjelp tilbys gjennom Assent AS, som tidligere var Orange bpa (Brukerstyrt personlig assistanse). Orange helse hjemmetjenester er omdøpt til Bohjemme, mens bemanningsselskapet for helsepersonell i Sverige, Orange Personell, nå heter Continuum AB. Språkskolen i Litauen fortsetter under navnet Scandinavian Language School Uab, men hadde lite omsetning i fjor.

Hovedaksjonær er fortsatt Paulsens Desmet Invest.

Dette er selskapenes nye navn:

• Orange group – Rotam

• Orange helse – Sydvest prosjekt

• Orange bpa hjemmehjelp – Assent

• Orange helse hjemmetjenester – Bohjemme

• Orange service – Seie

• Orange Personal (Sverige) – Continuum

Kilde: Brønnøysundregistrene

Kundelista:

Dette er de nye selskapenes største kunder i fjor:

Sydvest prosjekt AS

Leverte tjenester for 47 millioner kroner til totalt 38 kommuner og 14 fylkeskommuner. Største kunder er Bærum og Bergen kommuner.

Assent AS

Solgte tjenester for 8,7 millioner kroner til tre fylkeskommuner og fem kommuner. Største kunde er Bergen kommune.

Bohjemme AS

Solgte tjenester for 24 millioner kroner til fem kommuner og tre fylkeskommuner. Største kunde er Bærum kommune og Hordaland fylkeskommune.

Seie AS

Solgt tjenester for 31 millioner kroner til 34 kommuner og seks fylkeskommuner. Ørsta kommune er største kunde.

Kilde: Leverandørdatabasen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy