JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre lover ikke å ta regningen for ny sykelønnsordning

SYKELØNN:  – Hva regningen blir og hvordan den kan fordeles – det må vi komme tilbake til, sier Jonas Gahr Støre.

SYKELØNN: – Hva regningen blir og hvordan den kan fordeles – det må vi komme tilbake til, sier Jonas Gahr Støre.

Håvard Sæbø

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke varsle nå at staten tar regningen for den nye sykelønnsordningen som LO og NHO ønsker seg.

2024061813484120240618134845

– Staten er jo opptatt av å medvirke til det, men hvordan og på hvilken måte, det får vi komme tilbake til, sa statsministeren på sin halvårlige pressekonferanse sommerferien.

NHO og LO enige om å endre sykelønnsordningen

LO og NHO er enige om å revidere dagens sykelønnsordning, ved at staten går inn på et tidligere tidspunkt i en sykefraværsperiode, mens arbeidsgiverne kommer inn igjen senere for å dekke en andel av langtidsfraværet. Partene i arbeidslivet synes også hjertens enige om at her må regjeringen kjenne sin besøkelsestid og gjøre som ordningen tilsier.

Kan bli endring i sykelønna: Bra for den sykemeldte, mener professor

Men det kan de ikke ta for gitt, ifølge Støre. Det er tradisjon for at partene langt på vei blir enige seg imellom og at regjeringen vurderer eventuelle bidrag når den blir bedt om det, poengterte statsministeren. Regjeringen deltar gjerne i diskusjonene, men hva utfallet blir er det for tidlig å si noe om.

– De kan da ta for gitt at vi kommer til å stille opp i samtaler for å bidra. Men hva regningen blir og hvordan den kan fordeles, det må vi komme tilbake til.

(©NTB)

steinar.schjetne@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy