JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtteaksjon samlet inn 850.000 kroner til etterlatte etter bussjåfør

To barn sitter igjen etter at en frontkollisjon krevde livet til bussjåføren (57) på Sørås i Bergen. En støtteaksjon har nå samlet inn 850.000 kroner til barna.

2020072011580020200720115906

Frontkollisjonen krevde også livet til den 19 år gamle føreren av en personbil, mens den jevngamle passasjeren overlevde.

Kritiserer sikkerheten etter fire dødsulykker.

Innsamlingsaksjonen avsluttes om to dager etter å ha pågått i 30 dager, skriver Bergensavisen. Den 18. juli lå den innsamlede summen på 850.660 kroner.

Trude Kjærgård, som startet støtteaksjonen, sier barna har hatt det ekstremt tungt i tiden etter ulykken. Kjærgård var inntil sommer lærer til det eldste av de etterlatte barna. I tillegg til støtteaksjonen har det også blitt lagt igjen hilsener til familien.

– De er uen­de­lig takk­nem­lige. Alle som har gitt, har også lagt igjen en hil­sen, og mor og barn har lest gjen­nom alle, forteller Kjærgård.

Truer med streik mot dårlig sikkerhet

Innsamlingsaksjonen gjøres gjennom Spleis, en løsning laget av Sparebank 1. Seks prosent av den totale innsamlingen går derfor til banken.

Kommunikasjonsdirektør Christine Meling i Sparebank 1 sier at avgiften går til å dekke kostnader banken har fra å drive tjenesten, og at de ikke sitter igjen med noe overskudd.

– Vi har et dedikert team, som består av elleve personer, som jobber for at innsamlere skal lykkes i å samle inn mest mulig penger.

Presser ned kostnadene - ofrer sikkerheten

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy