JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Svalbard beholder ordning med egne alkoholkort

FORTSETTER: Et slik kort blir fortsatt nødvendig på Svalbard.

FORTSETTER: Et slik kort blir fortsatt nødvendig på Svalbard.

Heiko Junge / NTB

På Svalbard må man ha bevis for å kunne kjøpe øl og brennevin. Sysselmesteren ønsker en annen løsning, men Helse- og omsorgsdepartementet sier nei.

2024071009571820240710095718

Det er sysselmesteren på Svalbard, Lars Fause, som har ansvar for å utstede alkoholkort til folk. Alkoholkortet er et bevis på at man er fastboende, eller har lovlig midlertidig opphold.

I februar ba Fause om å få slippe den ressurskrevende jobben, og ønsket at noen andre skulle overta. Men Helse- og omsorgsdepartementet, som forvalter norsk alkoholpolitikk på vegne av regjeringen, avslo ønsket, melder Svalbardposten.

Departementet ville heller ikke ha et møte for drøfte saken.

Sysselmesteren vil foreløpig ikke kommentere avslaget. Da Svalbardposten intervjuet ham i april sa han følgende:

– At dette pågikk for noen tiår siden var sikkert riktig, men det var i en annen tid. At en statsforvalter og politimester i dag skal ta seg av alkoholkort er komplett uforståelig.

(©NTB)

sval.rosenlow.eeg@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy