Tanya fikk fast jobb i stedet for ny vikarkontrakt

STORTRIVES: Nå som Tanya Aileen Rambøl har fått fast jobb i barnehagen, drømmer hun om å ta en utdanning som barnehagelærer.

STORTRIVES: Nå som Tanya Aileen Rambøl har fått fast jobb i barnehagen, drømmer hun om å ta en utdanning som barnehagelærer.

Per Flakstad

Tanya Aileen Rambøl (23) fikk beskjed om at hun ikke kunne få flere vikarkontrakter. Da tok hun kontakt med Fagforbundet Oslo. Ikke lenge etter hadde hun fast jobb.

2018122008000020181220105704

per.flakstad@fagbladet.no

Assistenten i Ammerudkollen barnehage i Oslo stortrives sammen med barna på småbarnsavdelingen. Og de ser ut til å trives med henne, der de løper eller pludrer rundt bena hennes på vei inn til formiddagsmat.

Kommunen: – Vil du fortsette i jobben din må du gå til vikarbyrået

Havnet på rett plass

Tanya fikk vikariater i bydel Grorud rett etter videregående. Hun visste ikke helt hva hun skulle bli, derfor tok hun ingen fagutdanning, men skaffet seg generell studiekompetanse. Hun tenkte hun kunne ta noen vikariater i barnehage for å finne ut hvor veien skulle gå videre i livet.

– Etter en stund visste jeg akkurat hvor jeg ønsket å være. Og her er jeg, smiler hun.

Nå som hun har fått fast jobb i barnehagen, drømmer hun om å ta en utdanning som barnehagelærer gjennom et opplegg som kalles «arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning». Det er en deltidsutdanning over fire år som det er mulig å kombinere med arbeid inntil 60 prosent.

– Nå som jeg har funnet ut hva jeg vil bli, er det også viktig for meg å få en skikkelig utdanning i bunnen, sier hun og legger til at både avdelingsleder og pedagogisk leder har oppmuntret henne til å utdanne seg nå som hun er blitt fast ansatt.

Har laget eget nettverk for barnehagelærere i Oslo

Siste kontrakt

Hun startet å vikariere i ulike barnehager i 2015. Først var hun ansatt i et vikarbyrå og ble sendt rundt over hele hovedstaden, men mest i bydel Grorud der hun bor. De siste to årene har hun hatt kontrakter med bydelen som arbeidsgiver.

Før sommeren i år fikk en ny kontrakt og samtidig beskjed om at dette var hennes siste. Til tross for det fikk hun enda en ny kontrakt på et senere tidspunkt. Da hadde hun allerede meldt seg inn i Fagforbundet.

25 barne- og ungdomsarbeidere begynner på barnehagelærerstudiet

Moren maste om å organisere seg

– Moren min maste om at jeg skulle organisere meg. Og da jeg skjønte at det kunne bli vanskelig å få flere kontrakter, tok jeg kontakt med Fagforbundet Barn og Oppvekst i Oslo. Der ble jeg bedt om å skaffe alt jeg kunne av dokumentasjon. Heldigvis hadde jeg tatt vare på nesten alt, så det var ganske enkelt å skaffe.

Det ble raskt avklart at Tanya hadde jobbet mer enn tre år i sammenhengende vikariater, og dermed krevde Fagforbundet at hun skulle ansettes fast.

– Bydelen sjekket dokumentasjonen min, og jeg fikk tilbakemelding om at jeg hadde krav på fast ansettelse. Så gikk det litt tid fordi det skulle avgjøres hvor jeg skulle jobbe. Gleden var stor da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått fast jobb her i barnehagen fra 1. oktober, smiler Tanya.

Hun har jobbet mesteparten av de siste tre årene i Ammerudkollen barnehage. Hun kjenner barna og trives sammen med kollegene sine. Derfor er hun veldig glad for at hun endte akkurat her.

Ann-Kristin hadde 5,6 i karaktersnitt: – Jeg ble kalt dum da jeg sa jeg ville velge yrkesfag

God hjelp

Hun er også veldig glad for at hun meldte seg inn i en fagforening og skryter av hjelpen hun fikk.

– Jeg fikk veldig konkrete beskjeder om hva jeg skulle gjøre. Det er ikke alltid så enkelt å ha kjennskap til alle avtaler og lover og hva som kreves av dokumentasjon, derfor er det godt å vite at det sitter noen kunnskapsrike mennesker som kan hjelpe deg å få oversikt.

– I en slik prosess er det dessuten alltid godt å vite at du har noen i ryggen, sier Tanya Aileen Rambøl.

Hun har funnet ut hvor hun vil videre i yrkeskarrieren, og med fast jobb gleder hun seg til å gå videre på den veien hun har valgt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy