JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aktuell i «Bakemesterskapet» på NRK:

Tonje droppet lærerdrømmen for å bruke mer tid på å bake

I TETEN: Tonje Johnsen har kommet langt i NRKs bakekonkurranse.

I TETEN: Tonje Johnsen har kommet langt i NRKs bakekonkurranse.

PER OLAV SØLVBERG, NRK

Miljøarbeider Tonje Johnsen (35) har en hobby som spiser stadig mer av tiden.

2024032214341220240323072351

berit.baumberger@fagbladet.no

Det er noe stort i gjære – det er hevet over enhver tvil: Er «Bake-Tonje» på vei til topps i bakemesterskapet? Det ville vært toppen av kransekaka ...

{f1}

– Jeg elsker å være rundt ungdom og bidra i det som er av alternativ opplæring. Der er vi best, vi som jobber som miljøarbeidere, sier Tonje Johnsen om «dagjobben».

Som miljøveileder ved en ungdomsskole i Trondheim hjelper hun til der det trengs. Men hobbyen hennes – baking – er i ferd med å overskygge mye annet i livet. Det var på ingen måte planen:

– Jeg tok utdanning til å bli lærer, men det stoppet opp da jeg begynte å bake mer og mer. Jeg mangler bare pedagogikk, så det blir vel etter hvert at jeg fullfører…

– Hvis ikke bakekarrieren tar av?

– Hehe, ja, det kan jo skje!

KONSENTRERT: NRK-programmet har gitt Johnsen minner for livet.

KONSENTRERT: NRK-programmet har gitt Johnsen minner for livet.

Anders Myhr Nielsen, NRK

Tonje Johnsen er nemlig superaktuell på rikskringkasteren, der hun kjemper om dommernes gunst i konkurransen «Bakemesterskapet». Også i 2018 rullet hun over norske TV-skjermer, i TV-programmet «Kakekrigen» på kanal Fem. 

{s1}

– Du er blitt litt kjendis?

– Når folk kjenner meg igjen på gata, blir jeg helt satt ut! Det er så stas! Det er veldig mange unger som kommer bort og vil ta selfies.

– Hvorfor har du baking som hobby?

– Jeg har bakt siden jeg var liten, og vi kommer fra en kakeglad familie. Da jenta mi ble ett år, i 2014, bakte jeg en «Hello Kitty»-kake, som var på moten da. Den ble så bra, og det var så artig, at da bare fortsatte og fortsatte jeg, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik jobber en miljøarbeider

«Bake-Tonje» på Heimdal

I nabolaget der hun bor på Heimdal, en gate uten biler og der folk kjenner hverandre, går hun under navnet «Bake-Tonje».

– Med baking får jeg være kreativ. Jeg kommer fra en storfamilie der mange jobber slik med hendene: Innen håndarbeid, strikking, maling og sying. Baking har blitt en stor glede i hverdagen. Det er som terapi. Det gir meg ro.

– Er det for å koble av etter en travel dag på jobb?

– Nei, det er ikke så slitsomt på jobb at jeg trenger avkobling. Det er mer det hektiske hverdagslivet, barn som skal kjøres hit og dit, middager som skal lages…Da er det deilig å pusle med noe relatert til bakst på kveldstid.

– Hva er din favoritt-kake?

­– Jeg er mest kjent for sjokoladekaka mi. Da dommerne fikk smake på den, fikk jeg det gule forkleet, forteller hun stolt. 

LES OGSÅ FLERE SAKER OM MILJØARBEIDERE.

PS: Det er flere Fagforbundet-medlemmer som har gjort det skarpt på NRK den siste tiden. Brannmann og skytter Ole-Kristian Bryhn gikk helt til topps i Mesternes mester.

«Etter jobb»

• I Fagbladets spalte «Etter jobb» intervjuer vi medlemmer om hva de gjør etter arbeidstid.

• I dag snakker vi med Tonje Johnsen (35), som er aktuell i «Bakemesterskapet» på NRK.

• Hun jobber til daglig som miljøveileder ved en ungdomsskole.

• Hun har to barn på 13 og 11 år og storfamilie, og bor på Heimdal i Trondheim.

• Hennes store lidenskap og hobby er baking.

Det er som terapi. Det gir meg ro.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy