JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tør ikke dra til Kina: Norge trekker seg fra yrkes-VM

Marie Helseth er klar for ykes-WM, men nå blir det ikke noe av konkurransen for Norges del.

Marie Helseth er klar for ykes-WM, men nå blir det ikke noe av konkurransen for Norges del.

Øystein Windstad

Styret i Worldskills Norge har bestemt seg for at Norge trekker seg fra yrkes-VM i Shanghai i oktober.

2022051211032120220512110316

per.flakstad@fagbladet.no

Ifølge WorldSkills Norge er begrunnelsen for å trekke Norges deltagelse er i hovedsak at Utenriksdepartementet fraråder norske innbyggere å reise til Kina.

Bare sommer-OL og fotball-VM er større internasjonale konkurranser en VM i yrkesfag.

Reiserådet fra UD påvirker blant annet nødvendige reiseforsikringer. Slik situasjonen er med Kinas smittevernpolitikk, er det liten sjanse for at det blir varige endringer i dette rådet frem mot mesterskapet, skriver organisasjonen. 

Helsefagarbeider-lærling Marie (19) kan vinne VM-gull med stetoskop

Ifølge WorldSkills Norge har flere organisasjoner med uttatte VM-deltakere på eget grunnlag besluttet å trekke sin deltagelse. De sto igjen med bare fire påmeldte fag.

2015: Jenny tok gull i yrkes-VM

På mandag hadde de samling med yrkeslandslaget og informerte ekspertene og utøverne som var til stede om beslutningen om å trekke seg.

Alle som er tatt ut på laget kan i prinsippet delta i EM i Polen neste år dersom organisasjonene deres mener dette er en god løsning.

 For å holde motivasjonen oppe har WorldSkills Norge bestemt seg for å fortsette med samlinger for Yrkeslandslaget som planlagt.

«Vi setter fokus på EM i Polen og bruker tiden til å forberede utøverne videre. De utøverne som var på samlingen denne uka, er veldig innstilt på å få til dette. Det er derfor fint om vi får vite om dere tenker at det skal tas ut ny utøver til EM eller om de som er tatt ut til VM skal bli med videre.», skriver daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norge til utøvernes organisasjoner. 

Onsdag ble WordSkills International og de andre nordiske landene informert om Norges beslutning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy