Ønsker flere innvandrere på toppen

KS samler opptil 40 innvandrere i et program som skal sørge for at flere kommuner får rådmenn og kommunale sjefer med innvandrerbakgrunn.

2007102309083720131216024135

Rekrutteringen har skjedd ved at rådmenn og personalsjefer har foreslått kandidater med innvandrerbakgrunn som de mener bør stimuleres ekstra til å søke avansement og sjefsstillinger i kommunene.

De utvalgte vil inngå i et såkalt kandidatnettverk som skal samles flere ganger i regi av KS det kommende året. 21 kommuner er representert, de fleste i østlandsområdet eller fra storbyer ellers i landet.

Store forhåpninger

KS har stor tro på programmet, som i grove trekk er sydd over samme lest som kandidatnettverket KS etablerte for få år siden for å få flere kvinner til å søke ledige rådmannsstillinger.

– 11 av de 50 kvinnene som deltok i dette programmet ble rådmenn, forteller rådgiver og prosjektleder Marit Tovsen i KS, til NTB.

Stikker ikke nesen fram

Både kvinner og menn deltar i innvandrernettverket som nå bygges opp. Parallelt er det satt i gang et prosjekt for å utvikle kunnskap om hvordan rekrutteringen av innvandrere til kommunale sjefsstillinger kan styrkes.

– Vi har allerede forskning som tyder på at de sosiale omkostningene ved «å stikke nesen fram» og vise interesse for avansement, kan oppleves som for stor for mange med innvandrerbakgrunn. En vesentlig del av vår jobb blir derfor å stimulere og støtte deltakerne, sier Tovsen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKA

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy