Oslo fortsetter mandag

Mens det er brudd i både staten og kommunene, fortsetter forhandlingene i Oslo på mandag.

2012042713503320131216190217

per.flakstad@fagforbundet.no

Oslo kommune leverte sitt svar på arbeidstakerorganisasjonenes krav fredag klokka 13.

Tilbudet har så langt ikke vært omfattende og i liten grad konkret, men med krav om lokale forhandlinger og prosentvis tillegg.

Men dette resulterte ikke i forhandlingsbrudd. Det er avtalt nye møter mandag. Da vil forhandlingssammenslutningen, som ledes av Mari Sanden som er leder i Fagforbundet Oslo, legge fram sine reviderte krav, og senere på dagen skal Oslo kommune svare.

Det er derfor lite sannsynlig at arbeidstakerorganisasjonene bryter før de har levert sine reviderte krav og fått svar på dem mandag ettermiddag.

Blant de viktigste kravene er at alle arbeidstakere opprettholder kjøpekraft, og at det må bli en reallønnsvekst for dem med middels og lavere inntekt. Forhandlingssammenlutningen ønsker et generelt kronetillegg på lønnstabellen, og ett sentralt tillegg. I tillegg ønsker organisasjonene en rekke endringer i fellesbestemmelsene, dette gjelder blant annet innskjerping av reglene som gjelder innleie fra vikarbyråer og retten til hele stillinger.

Fristen for en forhandlingsløsning er natt til tirsdag 1. mai.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy