Privat barnehage blir kommunal i høyreblå Oppegård

Høyrestyrte Oppegård kommune har vedtatt å overta den private Veltoppen barnehage. Positivt, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt Liv Randi Eltvik Sæthern.

2008080715172920131216061537

Fra 1. august i år overtar kommunen ansvar for ansatte og barn i privateide Veltoppen barnehage. Velforeningen som eier barnehagen, har blitt enig med kommunen om at driften av barnehagen overtas av kommunen.

- Vi vil helst at alle barnehager skal drives i kommunal regi, så dette er vi veldig fornøyd med, sier Liv Randi Eltvik Sæthern til Fagbladet.

Hun opplyser at mens Akershus har mange private barnehager, er det store flertallet av barnehagene i Oppegård kommunale. - Slik vil vi fortsatt ha det, sier hun.

Jobber for full barnehagedekning

Fagforbundets hovedtillitsvalgte framhever at kommunen har jobbet for å oppnå full barnehagedekning.

- Ved å overta den private barnehagen, vil kommune sikre at ingen skal miste plassene sine, sier Sæthern.

Ti av de 18 barna i Veltoppen barnehage begynner på skolen i høst. Med bare én ny søker i første opptak, ville barnehagen kun hatt ni barn.

- Et så lavt barnetall sikrer ikke det nødvendige økonomiske grunnlaget for den private barnehagen, forklarer Oppegård kommune på sin hjemmeside.

Kommunen tar ansvar

Kommunen overtar dermed arbeidsgiveransvaret for de tre som nå er ansatt ved Veltoppen, og ansvaret for de barna som i dag har plass i barnehagen.

- Selv om kommunen lenge har vært borgerlig styrt, viser dette trekket en kommune som tar barnehagepolitikken på alvor. Det er positivt og i tråd med det Oppegård har stått for også tidligere på dette området, sier leder i Fagforbundet Akershus, Odd Hallgeir Larsen, til Fagbladet.

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy