Den internasjonale sykepleierdagen

– Gratulerer med dagen og et klokt yrkesvalg

GRATULERER: Iren Luther (t.v) er selv sykepleier, og vet hva god omsorg er.

GRATULERER: Iren Luther (t.v) er selv sykepleier, og vet hva god omsorg er.

Sissel M. Rasmussen

Iren Luther syns de som har valgt sykepleieryrket har gjort et klokt yrkesvalg. Hun gratulerer dem alle med dagen i dag.

2016051209402720160512100807

karin.svendsen@fagbladet.no

Det tikker inn nye sykepleiere heile tida, svarer Iren Luther når hun blir spurt om hvor mange av dem som er organisert i Fagforbundet. Hun er selv sykepleier med mange år bak seg, blant annet på Diakonhjemmet sykehus i Oslo. De tre siste årene har hun vært nestleder i Fagforbundet Seksjon helse og sosial (SHS).

Les også: • Yrker og mennesker i samspill

Ser helheten

– De sykepleierne som velger Fagforbundet, er opptatt av helheten. Derfor vil de være organisert sammen med sine kolleger. Da er det naturlig å velge vårt forbund, sier hun.

En annen grunn til at stadig nye sykepleiere kommer til Fagforbundet er ifølge Luther solidaritetstanken. Selv har hun vært politisk bevisst og aktiv i arbeiderbevegelsen siden ungdommen. Hun har derfor vært LO-medlem hele sitt yrkesaktive liv.

Les også: • Skal bli enda bedre på miljøterapi

Gode tillitsvalgte

Nestlederen i SHS tror at den totale veksten i Fagforbundet, inkludert sykepleiere, skyldes uteapparatet.

– Fagforbundet har mange gode tillitsvalgte som sørger for at rettighetene deres som arbeidstakere er godt ivaretatt. Som ett av flere eksempler nevner hun Sørlandet sykehus i Arendal hvor de tillitsvalgte har jobba fram bedre lønninger, økte stillingsprosent og en mer hensiktsmessig fordeling av arbeidsoppgaver.

Les også: • Ny oppgavefordeling gir mer tid til pasientene

Faglige tilbud

– Sykepleiere er generelt engasjert i yrkesfaglige spørsmål. For dem betyr det nok mye at vi har et bredt yrkesfaglig tilbud, mener Iren Luther. I tillegg til Sykepleier-konferansen og Samspill-konferansen (for sykepleiere, helsefagarbeidere, ledere og helsesekretærer) arrangerer fylkene en rekke seminarer og fagdager med blant andre sykepleiere som målgruppe.

– Sykepleierne er heldigvis en populær yrkesgruppe. Jeg tror de aller fleste av oss er takknemlige for den fantastiske jobbinnsatsen de gjør sammen med kollegene sine hver eneste dag, sier Luther.

Følg Fagbladet på Facebook og abonner på nyhetsbrevet

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy