Visuell verktøykasse kaprer nye helsefagarbeidere

Fagforbundet og Helsedirektoratet tar nå i bruk audiovisuell kommunikasjon for å få flere unge til å bli helsefagarbeidere. Med et tastetrykk kan rådgivere og unge som skal velge yrke få et blikk inn i en mangfoldig jobbhverdag som helsefagarbeider.

2008101615060920131216071226

300.000 fra Helsedirektoratet

Flott prosjekt

- Vi er stolt over å kunne gi dette hjelpemiddelet til rådgivere og til unge som skal velge yrke, sa leder Kjellfrid Blakstad i Fagforbundets Seksjon helse og sosial da hun presenterte den nye visuelle verktøykassen på Fagforbundets landsstyremøte i dag.

Rådgivere på ungdomsskolene vet ofte for lite om helsefagutdanningen og utøvelsen av yrket. Det er en stor utfordring å rekruttere nok personell til helsesektoren framover. Det er derfor viktig at rådgivningen er god, mener Fagforbundet som har fått utviklet et nettbasert verktøy i samarbeid med Terje Huse og Ide- og produksjonsselskapet Steam.

- Helsedirektoratet har lenge ønsket å utvikle audiovisuell kommunikasjon. Da søknaden fra Fagforbundet kom, underskrevet av administrativ leder i Seksjon helse og sosial, Signe Hananger, var det midt i blinken, sa Øyvind Alseth, rådgiver på Kompetanseløftet i Helsedirektoratet til Fagforbundets landsstyremøte.

Helsedirektoratet har gitt 300.000 kroner til prosjektet.

- Dette er et flott prosjekt, bygd på felles interesse om å gi fagarbeiderutdanningen et felles løft, sa Alseth, som berømmet god prosjektoppfølging fra Fagforbundet og innsats fra produksjonsselskapet Steam.

Fagforbundet og Steam er også i gang med samarbeidsprosjekt for liknende verktøykasser for ambulansearbeiderfaget og for barne- og ungdomsarbeideren.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy