Grasrota om kommunevalget

Jeg har vokst opp i en tid der fordeling av fellesskapets verdier virket. I dag ser vi at verdiene fordeles skeivt

2019081208050020190812091539
Arbeiderpartiet rommer mange meninger som legger et godt grunnlag for at uansvarlig, kortsiktig og opportunistisk politikk ikke blir rådende, skriver grasrotstemme Kjell Arne Lie.

Arbeiderpartiet rommer mange meninger som legger et godt grunnlag for at uansvarlig, kortsiktig og opportunistisk politikk ikke blir rådende, skriver grasrotstemme Kjell Arne Lie.

Illustrasjon: Øivind Hovland

Det må stoppes. Politikk må komme fra folket og være for folket.

Barnevernspedagog og leder for faggruppen barnevern

Hver uke gjennom sommeren vil Fagbladet publisere et kort valginnlegg fra grasrota. Dette er niende innlegget ut.

Jeg står og har alltid stått på venstresida. En oppvekst på østkanten i Oslo med fabrikken Spigerverk som en av mine naboer la grunnlaget for det.

I dag er Arbeiderpartiet det største partiet på venstresida. Uten et stort parti på venstresida vil vi ikke klare å sikre en politikk som fordeler rettferdig. Derfor stemmer jeg Ap. Partiet rommer mange meninger som legger et godt grunnlag for at uansvarlig, kortsiktig og opportunistisk politikk ikke blir rådende.

Tove Elise er en av tre fra Fagforbundet som kan bli Ap-ordfører etter valget

Trygg oppvekst

Jeg har vokst opp i en tid der fordeling av fellesskapets verdier virket. I dag ser vi at verdiene fordeles skeivt. Det må stoppes. Politikk må komme fra folket og være for folket.

Vi trenger et sterkt fellesskap slik at vi sikrer en bedre fordeling av samfunnets goder. Vi må også jobbe for en trygg oppvekst for alle barn. I barnevernet hvor jeg jobber, har jeg daglig kontakt med familier hvor barna opplever god omsorg fra sine foreldre. Men de er fattige og derfor bekymret.

LO: Rike bør betale mer enn fattige i bompenger

Min stemme

Jeg vil derfor at min stemme skal sikre god økonomisk støtte til familier med lav inntekt. Denne hjelpen må vare lenge nok til at de voksne får en realistisk mulighet til å endre på sin livssituasjon enten ved å ta en utdanning eller ved å få bedre helse som hjelper dem ut i arbeid.

Jeg vil også at min stemme skal være med på å sikre gode velferdstjenester til alle ansatte i kommunen, den skal være med på å skape en trygg boligpolitikk som gir alle mulighet til å bo, den skal styrke vernetjenesten for de ansatte i kommunen, og den skal bidra til at kommunen iverksetter gode klimatiltak.

Ny undersøkelse: Over halvparten mot profitt i velferden

Uten et stort parti på venstresida vil vi ikke klare å sikre en politikk som fordeler rettferdig

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy