JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvinne sultet i hjel – Oslo kommune får 2 millioner kroner i bot

Kvinnen i 60-årene ble overført fra Madserud sykehjem til eget hjem i januar 2015. I fjor høst døde hun. Det tok 16 dager fra kvinnen døde til hun ble funnet.

Kvinnen i 60-årene ble overført fra Madserud sykehjem til eget hjem i januar 2015. I fjor høst døde hun. Det tok 16 dager fra kvinnen døde til hun ble funnet.

Knut A. Nygaard

Bekymringsmeldingene som kommunen fikk om kvinnens helsetilstand, ble ikke fulgt opp.

2016111810043820230821171436

SIMEN AKER GRIMSRUD

simen.grimsrud@fagbladet.no

Nå har Oslo kommune fått en bot på to millioner kroner og er siktet for brudd på helsepersonelloven. Kommunen er siktet for ikke å ha kartlagt kvinnens behov for omsorg og helsehjelp og for ikke å sette i gang tiltak etter at det ble sendt bekymringsmelding, skriver VG.

Se lønnsforskjellene mellom private og kommunale sykehjem

– Tragisk sak

Da kvinnen ble flyttet til sitt eget hjem i januar 2015, mottok hun tjenester fra hjemmesykepleien og innsatsteamet i bydel Ullern fram til mars. Disse ble trappet ned og så avsluttet uten at kvinnens behov for hjelp var kartlagt, ifølge siktelsen. Kvinnen i 60-årene døde av avmagring i sitt eget hjem i fjor høst.

– Dette er en tragisk og vond sak for alle. Særlig for de pårørende. Vi tar ansvar for det som har skjedd. Likevel, jeg vil understreke at alle innbyggere i Bydel Ullern skal føle seg sikre på at de får forsvarlig helsehjelp når de har behov for det, sier bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten i Bydel Ullern til VG.

Hun sier at kommunen er villig til å vedta forelegget, men er i dialog med politiet om størrelsen på boten.

Oslo kjøper bestemor tilbake

Thorkildsen beklager

Inga Marte Thorkildsen, byråd for eldre, helse og sosiale tjenesten i Oslo, beklager saken.

– Dette er fryktelig vondt, og må være forferdelig opplevelse for de berørte. Selv om svikten skjedde før min tid, vil jeg likevel beklage på det sterkeste. Her har det skjedd mange feil, som bydelen har gått dypt inn i, for å forsikre seg om at det ikke skal skje igjen. Min byrådsavdeling har fulgt opp ledelsen i bydelen og gitt råd og veiledning for å sikre at alle sider av saken blir belyst, sier Thorkildsen til VG.

Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy