JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV truer med mistillit mot Høie i luftambulansesaken – Høie beklager

Bent Høie

Bent Høie

Nanna Aanes Wolden

I løpet av de neste dagene må helseminister Bent Høie (H) rydde opp i luftambulansesaken, mener SV. Ellers kan de fremme et mistillitsforslag mot Høie.

2019121009330820191210093309

– Alvoret er så stort nå at vi har kommet til et punkt der nok er nok, sier Torgeir Knag Fylkesnes, stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti (SV) fra Troms, til VG.

SV har ikke diskutert det eventuelle forslaget med de andre partiene på Stortinget.

– Helseministeren har til nå vist liten vilje til å se alvoret i situasjonen. Han nekter fortsatt for at det er en krise vi er i, selv om Helse nord selv har satt inn en krisestab, sier Knag Fylkesnes.

Kommunelegen i Berlevåg: – Vi får ikke fly

Beklager

Overfor Dagbladet beklager Høie hele situasjonen.

– Det er veldig beklagelig at vi igjen har kommet i denne alvorlige situasjonen, og jeg forstår veldig godt frustrasjonen som er i Nord-Norge, sier Høie til avisen.

– Jeg beklager at dette har skjedd, understreker han.

Lørdag ble det klart at fem av ti ambulansefly var satt på bakken på grunn av tekniske problemer. Søndag kveld var ett av disse tilbake i drift og på plass i Bodø, men situasjonen i Nord-Norge beskrives som kritisk.

Følger situasjonen

Høie sier i en melding til NTB at situasjonen er alvorlig.

– Jeg forstår at folk er urolige. Tjenesten har satt inn en rekke kompenserende tiltak og jobber på spreng for å løse de tekniske problemene.

p

– Jeg følger utviklingen nøye og forsikrer meg om at luftambulansetjenesten vurderer alle mulige tiltak. Når det gjelder det mulige mistillitsforslaget fra SV, har jeg ingen kommentar til det, sier Høie.

Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSSA) tok over driften av alle landets ambulansefly 1. juli i år. Under en pressekonferanse søndag beklaget Babcock og sa at de tekniske utfordringene har vært større enn forutsett.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy