JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meninger

Jeg vil skape gode arbeidsplasser for fagarbeidere

2023070309575120230704100221
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox.com

Helsefagarbeidere er viktige i arbeidet med å bygge opp tjenestetilbudet for personer med psykiske vansker og lidelser, både i kommunene og i spesialisthelsetjenesten.

Helse- og omsorgsminister

Jeg er ikke i tvil om at det er et stort og urealisert potensial for bedre bruk og utvikling av fagarbeideres kompetanse. Dette er også i tråd med anbefalingene fra Helsepersonellkommisjonen.

Helsepersonellkommisjonen konkluderer med at vi blir færre fagfolk per pasient framover. Det betyr at vi må bruke ressursene våre annerledes for å treffe bedre på behovene. Vi må lykkes med forebygging av uhelse, vi må organisere vår felles helsetjeneste bedre, bli enda flinkere til å ta i bruk kunnskapsbaserte metoder og teknologi, og sørge for at fagfolka får mer tid til å konsentrere seg om pasienten og om fagutvikling.

Anerkjenn alle fagfolka! Utan dei har me ikkje helsetenester

Vår felles helsetjeneste skal være en god arbeidsplass. Faglig fellesskap, muligheten til å påvirke egen arbeidshverdag og å se at jobben man gjør betyr bedring for pasienten, er avgjørende. Jeg ønsker at fagfolk skal ha nok tid til pasientene, men også tid til å engasjere og involvere seg i den faglige utviklingen av tjenestene.

Vi har nylig lagt fram to viktige stortingsmeldinger – Opptrappingsplanen for psykisk helse og Eldrereformen Fellesskap og mestring - Bo trygt hjemme. I begge disse er fagarbeidere en del av løsningene fremover.

Vår regjering har ansvar for et trygt og godt organisert arbeidsliv for alle fagfolk, hvor hele og faste stillinger er standarden og hvor god oppgavedeling er sentralt. Mange lykkes allerede, men enda har vi arbeid foran oss.

Oslo bevilger 175 millioner til kompetanseløft i helse- og omsorgssektoren

Vi skal utvikle tiltak for å rekruttere og beholde fagfolk, og utvikle deres kompetanse. Mange løsninger utformes lokalt, og bygger opp under de nødvendige grepene knyttet til god grunnbemanning, bedre organisering, god ledelse og riktig oppgavedeling på tvers av personellgrupper. Sånn får fagfolkene brukt sin kompetanse til det beste for pasienten og brukeren. 

Mer tid til pasienter og fagutvikling er også kjernen i tillitsreformen. Den slår fast at vi skal detaljstyre mindre og heller øke handlingsrommet for dem som jobber i vår felles helsetjeneste. Ingen skal gå med klump i magen fordi de ikke har tid til pasientene.

Regjeringens eldremelding skal sørge for en bedre oppgavefordeling og heltidskultur i eldreomsorgen

Psykisk uhelse er ett av vår tids største folkehelseproblemer. Det krever politikk som står seg over tid. Derfor er Opptrappingsplanen for psykisk helse et viktig grep. Den skal peke retning og sørge for at vi gjør en solid innsats i fellesskap. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy