JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet utelukker ikke samarbeid med MDG

Mette Nord.

Mette Nord.

Ole Palmstrøm

Fagforbundet utelukker ikke regjeringssamarbeid mellom Ap og MDG i 2021. Saken skaper splid i LO.

2019091209414220190912094143

Leder Mette Nord i Fagforbundet skriver til Dagbladet at det viktigste er å få på plass politikken.

Derfor mener hun at valgresultatet er bra for Fagforbundets medlemmer

– Dette må vi ta i en større sammenheng og verken utelukke eller gå inn for det nå. Det som er viktig, er å få tilslutning til en politikk som skal gjennomføres, sier Nord, som også sitter i Aps sentralstyre.

Fagforbundet og Handel og Kontor har vært sterke pådrivere for vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Forbundsleder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor er uenig med forbundslederkolleger i industrien. Frode Alfheim i Industri Energi og Jørn Eggum i Fellesforbundet ønsker ikke samarbeid med MDG.

For første gang på 48 år har en Arbeiderparti-ledet koalisjon blitt gjenvalgt i Oslo

– I motsetning til dem vil jeg ikke kategorisk avfeie et slik samarbeid. Det er uklokt. Å redde klimaet bør bekymre mer enn hvem som samarbeider med hvem. Det haster med å få gode tiltak på plass og med å nå målene i Parisavtalen, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy