JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I morgen kan du våkne opp til streik i Oslo: – Krevende spørsmål

KLAR FOR LANG DAG: Fagbladet snakker med mekler Geir Engeretsen på vei inn i mekling torsdag morgen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

KLAR FOR LANG DAG: Fagbladet snakker med mekler Geir Engeretsen på vei inn i mekling torsdag morgen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Torstein Bøe / NTB

Mekler Geir Engebretsen rapporterer om bra dialog mellom partene. – Men det er krevende spørsmål fordi partene har ulike syn, sier han.

2024052309434820240523094348

berit.baumberger@fagbladet.no

Etter to dager med mekling går partene torsdag morgen inn i innspurten for mekling i det store oppgjøret for Oslo kommune.

Det kan gå mot streik for første gang på 38 år i Oslo. Fristen for å komme til enighet, er midnatt, natt til fredag 24. mai.

LES OGSÅ: Han har jobba hele livet i kommunen uten å streike. Nå kan det endre seg.

Fortsatt dialog

LO Kommune Oslo representerer cirka 19.000 arbeidstakere i Oslo kommune, hvorav 17.000 av dem er organisert i Fagforbundet.

De har varslet at de i første runde vil ta ut over 1800 medlemmer i kommunen i streik.

Men om det går så langt, er ikke avklart ennå:

– Det er en bra dialog mellom partene, men nå står vi midt i prosessen. Det er noen krevende spørsmål som berører organisasjonen sterkt, og der partene har ulike syn, oppfatninger og interesser, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: – I år er streikefaren større enn på lenge.

Fortsetter etter midnatt

Mekleren snakker med Fagbladet før han skal inn i videre mekling torsdag morgen.

– Vi har holdt på i to dager nå, og det er noen tema som er vanskelige og noen tema som er enklere. Jeg kan ikke være konkret på hva som er vanskelig, oppsummerer han.

– Vi fortsetter også etter midnatt dersom partene mener det er noe å snakke om, sier Engebretsen.

Kan gå mot streik

Per Egil Johansen er forhandlingsleder i LO Kommune Oslo. Da han ble intervjuet av Fagbladet nylig, mente han at faren for en streik absolutt var der.

– Når vi i et samlet LO ikke har brukt «streikevåpenet» på 38 år, sier det noe om at vi har realistiske krav og opptrer ansvarlig. Men det betyr slett ikke at vi vil nøle med å streike hvis vi mener det er nødvendig, sa Johansen.

SJEKK HVEM SOM VIL BLI TATT UT FØRST I STREIK.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy