JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mener innleie-problemene er økende:

Jonas Gahr Støre refser regjeringens arbeidslivspolitikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo forrige måned.

Ap-leder Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo forrige måned.

Jan-Erik Østlie

Ap-leder Jonas Gahr Støre gikk 1. mai hardt ut mot regjeringens arbeidslivspolitikk og kalte bruken av innleie er et stadig økende problem.

2019050212250020190503092756

På Aps landsmøte forrige måned vedtok partiet å innføre forbud mot innleie i utsatte områder. I sin tale i Vennesla onsdag morgen trakk Støre fram partiets kamp mot innleie, og han gikk hardt ut mot statsminister Erna Solberg (H).

p

– Da vi fikk med oss KrF i flertallet i Stortinget i fjor for å begrense bruken av innleie, sa statsministeren at det var hennes største nederlag i fjor. For meg er det en talende setning at litt bedre orden for dem som jobber i utsatte bransjer, var regjeringens største nederlag, sa Støre.

– Det sier noe om en styring som er feil, og vi forplikter oss til å gjøre noe med det. Vi bør bytte regjering i Norge, sa Ap-lederen til applaus blant de fremmøtte.

Kommende kommunevalg

I Vennesla trakk Ap-lederen også fram høstens kommunevalg. I den forbindelse roste han Aps ordførerkandidat i Vennesla kommune, Solveig Robstad.

– Det er så viktig hvem som styrer lokalt. Kommuneøkonomi er et grått og trist ord, men i kommunene avgjøres de viktigste tingene som betyr noe i folks liv. Tilbudet til barna våre, kollektivtrafikken, hvordan vi tar vare på våre eldre – det er kommunale beslutninger, sa han.

Støre satte også av en del av talen til å hylle tidligere partileder og statsminister Gro Harlem Brundtland, som nylig fylte 80 år.

Færre midlertidige stillinger

Statsminister Erna Solberg er naturlig nok ikke enig i kritikken fra Ap-lederen. Hun viser til ferske tall fra Arbeidskraftundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå om at det på ett år er blitt 10.000 færre ansatte i midlertidige stillinger.

p

– Det betyr at flere arbeidsfolk får trygge, faste jobber, og min beskjed til folk i dag er at regjeringen skal fortsette å skape enda flere faste jobber og legge til rette for at flere kommer i jobb, sier hun til NTB.

Solberg trekker fram at tallene viser den laveste arbeidsledigheten på ti år.

– Det å gi litt mer fleksibilitet når det gjelder midlertidighet betyr ikke at du får varig midlertidighet. Det viser disse tallene. Nå begynner mange statistikker å vise mangel på arbeidskraft i deler av Norge, og da har vi en gylden mulighet til å få enda flere i jobb, framholder hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy