JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF og Venstre vil ikke vike om bompenger

Ola Elvestuen (V).

Ola Elvestuen (V).

Leif Martin Kirknes

Flere Frp-ere krever riving av bomstasjoner. Men regjeringspartnerne Venstre og KrF vil ikke gå vekk fra det som ble framforhandlet på Granavolden.

2019060310093020190603100930

Til NRK opplyser Venstre-nestleder og klima- og miljøminister Ola Elvestuen at han forholder seg til enigheten som de fire regjeringspartiene kom fram til i regjeringsplattformen.

– Da er det den som må være grunnlaget for den politikken vi skal føre. Standpunktene er fremforhandlet, og vi er godt fornøyd med den klima-, miljø- og kollektivpolitikken som ligger der, sier Elvestuen.

Han understreker at finansiering av kollektivtransport med bompenger er avgjørende for å kunne nå klimamålene.

LO: Rike bør betale mer enn fattige i bompenger

p

– Kan true med å forlate regjeringen

Onsdag har Frp ekstraordinært landsstyremøte. Fylkesleder Johan Aas i Frp Innlandet er blant dem som krever at landsmøtevedtaket om å slette bompengegjeld blir fulgt opp. Ifølge NRK kan Frp true med å forlate regjeringen hvis partiet ikke får en seier i bompengesaken.

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i Kristelig Folkeparti sier til kanalen at han ikke vil komme med noen spekulasjoner om utfallet av Frps møte onsdag.

– Frp må kjøre sine egne prosesser. KrF forholder seg til Granavoldplattformens formuleringer og forventer at de andre regjeringspartiene – inkludert Frp – gjør det samme, sier han.

Skal orientere

Ifølge Frp-nestleder Terje Søviknes skal ledelsen under onsdagens møte orientere om hvordan diskusjonene om bompenger med de andre regjeringspartiene går.

– Så skal vi lytte til fylkeslederne våre om hva slags signaler de får ute i sine fylker. Så får vi diskutere hva slags tiltak vi skal komme opp med for å redusere bompengebelastningen for bilistene, sa Søviknes i Politisk kvarter på NRK mandag morgen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy