JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV og Rødt vil ikke lenger ha buss på anbud i Oslo

Tormod Ytrehus

Både Sosialistisk Venstreparti og Rødt vil hente tilbake bussjåførene i Oslo som kommunalt ansatte, men får ikke støtte av Arbeiderpartiet.

2020092809265320200928092652

Ifølge Klassekampen vil Rødt ta opp spørsmålet når nye anbudsprosesser for indre, Oslo sør og Oslo vest starter i 2022. Da vil partiet ta tilbake bussene til kommunal drift.

Til avisa opplyser leder Frode Jacobsen i Oslo Ap at partiet i sitt program ikke har prioritert å ta bussdriften tilbake, slik de har med sykehjemsdrift. Han viser til at Fagforbundet ønsker slutt på anbudsløsningen, men Fellesforbundet skal ønske å fortsette som i dag.

– Jeg tror det er viktig å lytte til hele fagbevegelsen. Et annet argument er at det fungerer godt i dag, sier Jacobsen, som likevel ikke avviser budsjettforhandlinger med Rødt om spørsmålet dersom det er partiets viktigste krav.

Busstreiken: Hva slags folk tror de at vi er?

Fellesforbundet kjenner seg ikke igjen

Til Klassekampen forteller leder Petter Jørgensen i Fellesforbundets avdeling 56 at han ikke kjenner seg igjen i framstillingen til lederen av Oslo Ap.

Fagforbundets forhandlingsleder er rasende: – NHO farer med blank løgn fra meklingen

– Vi har vært motstandere av anbud hele tida. Anbudsregimet har ikke vært bra for lønns- og arbeidsvilkår i bransjen. Det har skapt mange problemer for de ansatte, sier Jørgensen.

Så å si all busstrafikk i Oslo og Viken har stått stille i over ei uke etter at Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet tok rundt 3.800 bussjåfører ut i streik. Det skjedde etter at meklingen med NHO Transport og Spekter ikke førte fram.

Nå streiker 8300 bussjåfører

Utvidet streik fra lørdag

Fra lørdag har ytterligere 4.500 sjåfører i sju fylker vært i streik. Dette har stanset trafikken i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark. Også store deler av Nordland og hele Kristiansand er berørt.

– Vi har måttet gi opp lønnsøkning for å få lov til å gå på do

Sjåførene krever at de skal nærme seg industriarbeiderlønn, og viser til en tidligere enighet om dette. De mener arbeidsgivernes tilbud går i feil retning, og kaller det et løftebrudd.

Det hadde søndag ettermiddag ikke vært kontakt mellom partene i saken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy