Ansatte ved Oslo universitetssykehus varsler mistillit mot øverste leder

Colourbox

Fagtillitsvalgte ved Oslo universitetssykehus varsler i et brev at de ikke lenger har tillit til sykehusets administrerende direktør Bjørn Erikstein.

2019061908595120190619102728

Brevet, som ble sendt tirsdag kveld, kommer kun et par dager før planene om nye sykehus i Oslo skal avgjøres i styremøtet til Helse sør-øst.

«Kjære direktør! Du har selv millionlønn og bunnsolid pensjonsavtale. Hvordan kan du forsvare at ansatte står uten alderspensjon?»

Det er foretakstillitsvalgte for Legeforeningen, Norsk Sykepleierforbund, Fagforbundet og flere andre organisasjoner som representerer nesten alle de 20.000 ansatte ved sykehuset, som har undertegnet brevet, skriver Aftenposten.

– Organisasjonen har over tid påpekt manglende reell involvering og medvirkning i arbeidet med den framtidige utviklingen av Oslo universitetssykehus (OUS), heter det blant annet i brevet.

– Jeg trodde aldri det skulle bli nødvendig å gå i fakkeltog for lokalsykehus i Oslo

Planene om å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt sykehus på Gaustad og ett på Aker har blitt møtt med kritikk og uro. Fagmiljøer har tidligere uttrykt bekymring for pasientbehandlingen, og tillitsvalgte og fagansatte mener samtidig at ledelsen ved OUS ikke lytter til deres innspill rundt konsekvensene av å splitte avdelinger.

Overfor avisen bekrefter medievakten ved OUS at ledelsen har mottatt brevet. Brevet vil bli lest nøye før det vil bli besvart onsdag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy