JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bente ble beste student og fikk 20.000 kroner i lønnstillegg

INSPIRERT AV STUDIER: Arbeidet blir morsommere, mener Bente Valheim Engh som er helsefagarbeider med fagskole.

INSPIRERT AV STUDIER: Arbeidet blir morsommere, mener Bente Valheim Engh som er helsefagarbeider med fagskole.

Anita Arntzen

Bente gikk ut med premie for beste student på fagskolen på Gjøvik. I tillegg fikk hun full lønnsuttelling på 20.000 kroner.

2018020910380020230821171436

titti.brun@fagbladet.no

– Først var jeg helt svett, men da første oppgave fikk så god karakter fikk jeg skikkelig blod på tann, sier Bente Valheim Engh. I 2017 ble hun helsefagarbeider med fagskole.

Hun fikk et godt år i fjor. Det ble avsluttet med 20.000 i lønnspålegg. På Gjøvik har Fagforbundet fått gjennomslag for å plassere alle fagarbeidere med fagskole i en egen stillingskode.

Her er en kommune som lønner ansatte som tar fagskole

Beste student

Tidligere på året fikk Bente toppkarakter på muntlig og skriftlig prøve, og utmerket seg ved å undervise førsteårs studenter i miljøbehandling og erindringsgrupper. Det ble premiert av fagskolen på Gjøvik.

Hun ble hedret med en klokke som beste student på kullet på den toårige studieretningen «Demens- og alderspsykiatri». I to år har hun kombinert jobben med studier ved Fagskolen Innlandet på Gjøvik. Hun arbeider på Åslundmarka bo- og servicesenter som er et bokollektiv for personer med demens.

– Det var hardt å sette seg på skolebenken, men det er så inspirerende. Arbeidshverdagen er mye morsommere, mener Bente. Så inspirerende at hun har fortsatt å studere. Nå tar hun ABC-kurs i musikkbasert miljøbehandling.

Se hvordan Kåre (86) ble like sterk som en 40-åring

Lønn som fortjent

Bente Valheim Engh en av helsefagarbeiderne som fikk mest lønnsuttelling i Gjøvik kommune. Hun fikk full pott på 20.000 kroner da hun rykket opp på lønnkoden og inn i den splitter nye lønnskoden for fagarbeidere med fagskole.

Fordi hun rykket inn i en ny lønnkode beholder hun tidligere lønnstillegg uavkortet. Mange kommuner unnlater å sette ansatte opp i det nye trinnet, men da spises tidligere gitte tillegg opp av nye sentrale tillegg.

Så mye tjener Fagforbundets medlemmer

Gøy å jobbe

Hun er glad arbeidsgiver oppfordret henne til å ta videreutdanningen. Gjøvik kommune gir en fri en dag i uka til undervisning. Lesingen og oppgaveskrivingen har hun gjort på kveldstid.

– Jeg ble heltent og jobbet nok omkring 12 timer i uka med egenstudier. Mye av studiet går mer i dybden av egne erfaringer og kunnskap jeg har fra før. Men det er mye ny utvikling innen faget, som er viktig å henge med på, sier hun og anbefaler alle varmt å øke den faglige kompetansen.

– Det er mer gøy å jobbe, sier hun og legger til.

– Selv om lønn ikke var grunnen til at jeg begynte å studere, er det fint å få lønn for strevet.

Fagarbeider: Slik øker du lønna med 20.000 kroner

Traff blink med kompetanse og ansiennitet

Fagskole kan gi 20.000 ekstra i lønn

Fra og med august 2017 kan fagskole med 60 fagskolepoeng gi opptil 20.000 kroner. Den nye stillingskoden i hovedavtalen mellom Fagforbundet og KS heter fagarbeider med fagskole. Avtalen gjelder bare for kommunale fagarbeidere med ett års relevant fagskole, og dersom arbeidsgiver anser ut­danningen relevant for arbeidet.

Noen private barnehager gir også tillegg.

Dette er fagskoler

• Bygger på videregående kunnskap (yrkesfaglig, generell studiekompetanse eller realkompetanse)

• Korte og yrkesrettede utdanninger

• I 2015 var det totalt 15.000 fagskolestudenter

• Gir rett til lån og stipend fra Lånekassa

• Gir mulighet for stipend fra Fagforbundet

• En ny lov om fagskoleutdanning er ute på høring. Den foreslår å likestille studiepoeng fra fagskole og høyskole, i tillegg til at det skal bli mulig å kunne tilby treårig fagskoleutdanning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy