JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Butikkstreik avverget etter enighet i lønnsoppgjør

ENIGE: Partene ble enige på overtid.

ENIGE: Partene ble enige på overtid.

NTB

Virke og Handel og Kontor ble tirsdag formiddag enige i lønnsoppgjøret etter mekling over 10 timer på overtid. Dermed blir det ingen butikkstreik.

2024043011554320240430122608

vaktsjef@ntb.no

Resultatet av meklingen ligger innenfor rammen i frontfaget, med en samlet lønnsvekst på 5,2 prosent.

– Nå er vi glade for å ha kommet til enighet. Det har vært intense og krevende døgn, og vi er fornøyd med å ha landet en avtale begge parter kunne signere. Nå unngår vi en storstreik i norske butikker og virksomheter. Våre medlemmer selger viktige varer og tjenester som betyr mye for folks hverdag, sier Virke-sjef Bernt G. Apeland.

Handel og Kontor Norge trekker fram at de gikk inn i forhandlingene med viktige krav om å ramme inn søndag som annerledesdagen.

– Dette har vi nå fått gjennomslag for med et tillegg for søndagsarbeid. Sammen med planer for en ambisiøs kompetansereform for handels- og tjenestenæringen er dette oppgjøret et godt resultat, skriver de i en pressemelding.

– Fornøyd

Det er også enighet mellom Virke og Negotia og Parat i meklingen om Funksjonæravtalene og tilhørende avtaler. Dette omfatter hel- og deltidsansatte funksjonærer, herunder ledere, innen kontor, butikk, lager og ekspedisjon.

Parats forhandlingsleder Thomas Lilloe er fornøyd med resultatet av meklingen.

– Etter en tøff mekling på overtid har vi kommet i mål med et resultat vi er fornøyd med. Resultatet vil gi økt kjøpekraft for våre medlemmer, sier Lilloe.

Taxfreebutikker kunne blitt stengt

Dersom partene ikke hadde blitt enige, hadde Parat varslet at blant annet Byggmakker, XL-Bygg, Løvenskiold/Maxbo, Montér, Gustav Pedersen og Optimera vile bli rammet av streik.

HK Norge varslet på sin side at de kom til å ta ut sine medlemmer hos Travel Retail Norway på flyplassene i Oslo, Bergen og Trondheim. Dermed ville taxfreesalget kunne blitt stengt på disse flyplassene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy