Dette leste vi mest på fagbladet.no i 2017

Fagbladet har til nå i år flere enn 2,7 millioner sidevisninger.

Fagbladet har til nå i år flere enn 2,7 millioner sidevisninger.

Vidar Eriksen (montasje)

Høgskolestudier for helsefagarbeidere, ekstra betaling for røde dager, larver i såret og Forskjells-Norge er stikkord for året som gikk på fagbladet.no

2017122808350020180102085642

knut.nygaard@fagbladet.no

Nå kan fagarbeidere søke sykepleier- og barnehagelærerstudier. Dette er tittelen på Fagbladets mest leste sak på nett i fjor. Nesten 77.500 sidervisninger og en lesetid på rundt 3 minutter vitner om stor interesse. Hyllesten til høyskoleutdannede med fagbrev i bunnen fra ingeniørene fikk også god klangbunn i løpet av fjoråret.

Fagbladet fikk 58.500 treff på saken Dette har du krav på når du jobber røde dager i påska. Andre saker om betaling for ulempejobbing fikk også god respons: For eksempel saken om hva du har krav på når du må jobbe 1. og 17. mai.

Skandale i Moss

Omsorgsskandalen i Moss - der det blant annet ble avslørt at Åge Villi Kristiansen hadde levende fluelarver i sårene før han døde – var svært populær blant Fagbladets lesere i 2017. Vi skrev en rekke saker om dette og andre kritikkverdige forhold vet Norlandias omsorgssenter:

• Norlandia-brødrene vil ikke beklage overfor de pårørende

• Støre: Forståelig at Norlandia mister kontrakten sin

• Her treffer Siv Jensen eldre kvinne som lå alene i store smerter uten å få hjelp på Norlandia-bosenter

ALS-rammede Berit må ha respirator for å leve. To ganger er den livsviktige kanylen dratt ut ved uhell. Avviket ble ikke rapportert til kommunen.

• Ragnhild fant fluelarvene i Åges sår: – Jeg holdt på å besvime og ble helt satt ut

Valgvinner

Fagbladet og våre gode kolleger i FriFagbevegelse innledet et stort samarbeid før stortingsvalget i høst. Målsettingen var å beskrive Forskjells-Norge, og prosjektet endte opp et stort knippe reportasjer om forskjellige mennesker, og en god bunke faktastoff. Her på fagbladet.no var det saken om gjeldsslaven Beate som fikk mest oppmerksomhet. Etter at hun vant storgevisnt i Lotto kunne hun flytte tilbake til sønnene og rydde opp i livet.

En annen populær reportasje var intervjuet med milliardærarvingen Maria Høili og hennes utfordringer som rik.

• Her kan du lese hele reportasjeserien

Fikk ned sykefraværet

Med klare og ærlige tiltak fikk den nye lederen ved Kviteseid omsorgsenter ned sykefraværet. Denne artikkelen ble lest nesten 40.000 ganger.

– Det var tøft det første året, vi ledere er jo ikke mer enn mennesker vi heller, men det måtte en holdningsendring til, sier Une Marit Tangen om metoden som fikk bukt med et problem som kostet alt for mye tid og penger.

Konkurs i renholdsbranjen

Året 2017 har vært preget av rot og uorden i renovasjonsbransjen. Da renovasjonskjempen RenoNorden gikk konkurs i september, ble fagbladet.nos artikkel om dette lest over 25.000 ganger.

Tidligere gikk Oslo-selskapet Veireno over ende, etter mye innkjøringsproblemer etter overtakelsen i hele hovedstaden. Anna (27) hoppet av psykologistudiet for å tømme søppel i Oslo var en av reportasjene som ga et godt bilde av forholdene for renovatørene i det nye renovasjonsselskapet.

Her er en liste over andre saker som ble lest mye på fagbladet.no i løpet av 2017

• Bjørnar vant knusende seier i avskjedigelsessak mot Finnmark fylkeskommune - Fagbladet.no (27.644 sidevisninger)

• – Vi må sikre medlemmenes kjøpekraft (23.745 sidevisninger)

• – Helsefagarbeiderne må få mer å si (21.962 sidevisninger)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy