JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet krever flertallsregjering: – Sørg for å bli enige

Leif Martin Kirknes

Fagforbundet har sponset deler av Ap, Sp og SVs valgkamp. Nå krever LO-forbundet at de tre partiene blir enige om å danne regjering sammen.

2021092309262220210923092622

– Sørg for å bli enige, slik at vi får den drømmeregjeringen Fagforbundet og hele fagbevegelsen vil ha: En flertallsregjering, sier Fagforbundet-leder Mette Nord til VG.

De tre partiene møtes torsdag til regjeringssonderinger på Hurdalsjøen Hotell. Der skal de forsøke å finne ut om det er mulig å danne en regjering bestående av de tre partiene – det som tidligere har blitt omtalt som Ap-leder Jonas Gahr Støres drømmeregjering.

Ap signaliserer tettere bånd til fagbevegelsen

Fagforbundet har vedtatt en rekke harde krav til den kommende regjeringsplattformen og høstens statsbudsjett. Blant annet vil de øke bevilgningene til kommunene, fylkeskommunene og sykehusene betydelig.

Kampen mot deltid blir også viktig, understreker Nord.

– For oss er det et hovedkrav at regjeringen fra første dag må gjøre alt de kan for å løse deltidskrisen, blant annet ved å lovfeste retten til heltid, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy