JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppgjøret for de finansansatte er i mål: Se hva de fikk

ØKT KJØPEKRAFT: – Målet var å sikre økt kjøpekraft til medlemmene og bruke mest mulig av rammen sentralt for å sikre at alle får en lønnsutvikling og det har vi fått til sier Cathrine  Ertsås.

ØKT KJØPEKRAFT: – Målet var å sikre økt kjøpekraft til medlemmene og bruke mest mulig av rammen sentralt for å sikre at alle får en lønnsutvikling og det har vi fått til sier Cathrine Ertsås.

Alf Ragnar Olsen

Fagforbundet og Handel og Kontor ble tirsdag kveld enige med Finans Norge om lønn og arbeidsvilkår for de finansansatte.

2024042408111620240424095956

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi er glade for at dette resultatet sikrer økt kjøpekraft til alle, også til de lavest lønte, sier nestleder i Fagforbundet Post og finans, Cathrine Ertsås til Fagforbundets egen nettside.

Hun forteller at målet var å sikre økt kjøpekraft til medlemmene og bruke mest mulig av rammen sentralt for å sikre at alle får en lønnsutvikling.

– Det har vi fått til, slår hun fast.

LO Kommune Oslo sier nei til lokale forhandlinger og prosenttillegg

Minst 15.000 kroner

De ansatte i banker og finansinstitusjoner får et tillegg på 2,65 prosent, men minimum 15.000 kroner med virkning fra 1. mai.

I resultatet er cirka 53 prosent gitt som et sentralt tillegg, mens resten skal forhandles lokalt.

– Vi er fornøyde med at over halvparten av rammen gis som sentralt tillegg. Nå forventer vi at partene lokalt også bidrar til en rettferdig fordeling, sier Ertsås.

Lokale fagforeningsledere i Oslo: – Blir det konflikt, så er vi klare!

Økt kjøpekraft

Hun er glad for at resultatet sikrer økt kjøpekraft til alle.

– Målet var å sikre økt kjøpekraft til medlemmene og bruke mest mulig av rammen sentralt for å sikre at alle får en lønnsutvikling og det har vi fått til sier Ertsås.

I tillegg utvides lønnstabellen med seks trinn.

Overgangstillegget for de som ikke kan jobbe ved siden av AFP, som ble avtalt i 2018, skal videreføres fram til sliterordningen i folketrygden er på plass. Dette er et tillegg for arbeidstakere som går av ved 62, 63 eller 64 år forutsatt at de kvalifiserer til AFP.

Så mye kan pensjonen øke etter årets trygdeoppgjør

Beholdt normalarbeidsdagen

Arbeidsgiver ønsket å utvide normalarbeidsdagen til klokka 18 og å fjerne kompensasjonstillegget i samme tidsrom. Det ville ha betydd at de ansatte ikke ville få ekstra betalt for å jobbe utover klokka 16.

– Dette klarte vi å avvise, sier Ertsås.

Bussbransjen: Solid lønnsløft, men: – Sammenlignet med industrien, står vi på stedet hvil

– Vi har strukket oss langt

– Finans Norge er fornøyd med å ha fått et resultat i årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt.

– Gitt TBUs prognoser for prisvekst, vil dette gi reallønnsøkning for ansatte i finans, sier arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad på arbeidsgiverorganisasjonens nettsider. 

Han har jobba hele livet i kommunen uten å streike. Nå kan det endre seg

Godt samarbeid

Fagforbundet forhandlet sammen med Handel og Kontor. LO-forbundene organiserer 2.300 medlemmer, og resultatet er det samme resultatet som Finansforbundet.

– Delegasjonene har hatt et veldig godt samarbeid. Vi er konkurrenter i hverdagen, men vi forener oss i forhandlingene slik at medlemmene får mest mulig, sier Christopher Beckham som er leder i Handel og Kontor og forhandlingsleder for de to LO-forbundene til HK-Nytt.no.

Nå går resultatet til uravstemning for medlemmene i Fagforbundet Post og finans.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy