JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets renholder 2018

Rekord: 128 renholdere nominert til gjev pris

TØRT: Moderne renhold skjer med mest mulig tørr rengjøring.

TØRT: Moderne renhold skjer med mest mulig tørr rengjøring.

Werner Juvik

Det fosser inn med nominasjoner til Årets renholder. 123 kandidater konkurrer nå om prisen. Prisen deles ut 3. desember.

2018110214290020230821171436

ola.tommeras@fagbladet.no

Renholdere er stolte av jobben de gjør, og de er stolte av sine kolleger. Aldri har så mange nominert så mange kolleger til Årets renholder, som til årets kåring.

Her er de siste årenes vinnere:

2017: Søvi talte renholdernes sak i årevis. Så fikk hun prisen selv.

2015: Se kollegene juble mens Rattiya får prisen via Skype til Thailand

2016: Erfaren, engasjert og raus

2014: Bente kjenner faget bedre enn de fleste

2012: Randi stiller alltid opp for kollegene

De som har ytt det lille ekstra

Prisen Årets renholder deles ut til en renholder som har ytt «det lille ekstra», i statuttene definert som: En person som i løpet av foregående år har ytt en spesiell innsats for renholdsfaget, sine kolleger, kvalitetsutviklet renholdstjenesten, er samfunnsengasjert og inkluderende og på en eller annen måte har utmerket seg gjennom sitt daglige arbeid.

UTVIKLING: Renhold har vært gjennom en enorm utvikling de siste åra. Kravet til kunnskap er etterhvert stort.

UTVIKLING: Renhold har vært gjennom en enorm utvikling de siste åra. Kravet til kunnskap er etterhvert stort.

WERNER JUVIK

Richard viser hvordan du får det gullende rent

Fem kandidater igjen

Slike personer finnes det mange av i Norge. Fra hele landet har det strømmet inn nominasjoner på kolleger, både renholdere og ledere.

– Vi endte på 188 innsendelser med til sammen 128 kandidater, forteller rådgiver Anne-Mari Samskott i Fagforbundet.

Fredag gikk hun gjennom hele bunken sammen med faggruppe renhold. De har nå kommet fram til en innstilling på fem kandidater. Neste uke skal styret i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk komme fram til en vinner.

Renhold er ikke for amatører

Hemmelig fram til utdeling

Hvem som er kåret, blir bekjentgjort ved utdelingen på renholdernes dag 3. desember. Fram til den store dagen holdes det hemmelig. Hvert år har Fagforbundet lykkes i å overraske vinneren på arbeidsplassen.

Fagforbundet har delt ut prisen årlig siden 2014, med ytterligere en utdeling i 2012. Etter en noe treg start, så har prisen blitt veldig godt kjent blant landets renholdere. Antallet har steget far et titalls til 80 i 2016, 90 i fjor og altså 123 kandidater i år.

– Vi slet litt med å få inn nominasjoner de første årene, men i år raste det inn mer enn hundre forslag allerede første helga oppfordringen lå ute på Facebook, forteller Samskott.

Redder helsa med ny sprayflaske

Tar seg av mennesker

Hordaland og Nordland er de fylkene med flest nominerte kandidater. Blant de innsendte forslagene finner vi begrunnelser som dette:

Møre og Romsdal: «Ho tek ekstraoppgåver som å slå på lys og låse opp dører, og medan ho jobbar så har ho alltid tid til menneska ikring seg».

Telemark: «Faglig dyktig. Utviser yrkesstolthet. Hun er en stor motivator og får det beste frem hos andre. Ydmyk over sine kunnskaper, spør andre om råd selv om hun vet hva svaret blir».

Østfold: «Hun var tidlig ute med å starte på fagbrev. Eksamen måtte vente til hun hadde oppnådd riktig lengde på arbeidserfaring. Resultatet ble at hun besto til meget godt».

Nordland: «Ho e alt anna i tillegg. En som tørka tåra på ongan i gangan, finne alt di små har mista, vaska å styra før at alle ska ha d flott, belønna både store og små med nydelige vafla... bære før å glede andre. Du møte ho med et smil på mårran :)»

Rogaland: «Det skulle vært en Gerd på alle arbeidsplasser, for slike folk sprer glede, arbeidslyst, motivasjon og positivitet».

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy