Skulle takke for innsatsen – kunnskapsministeren glemte 30.000 ansatte

– Som lektor vet jeg hvor mange dyktige fagdisipliner som er representert i blant annet klasserom, kantiner, skolegårder og i administrasjon landet rundt, sier kunnskapsminister Guri Melby.

– Som lektor vet jeg hvor mange dyktige fagdisipliner som er representert i blant annet klasserom, kantiner, skolegårder og i administrasjon landet rundt, sier kunnskapsminister Guri Melby.

Terje Bendiksby / NTB scanpix

Både Fagforbundet og barne- og ungdomsarbeidere reagerer på at de ikke ble tatt med i takken fra kunnskapsminister Guri Melby.

2020050211382920200504095729

knut.nygaard@fagbladet.no

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) takket bare lærere og skoleledere i brevet hun sendte ut. Det betyr at hun glemte rundt 30.000 av de rundt 112.000 som er ansatt i grunnskolen, ifølge VG.

Meninger: Så var arbeiderne allerede glemt

Barne- og ungdomsarbeidere, miljøarbeidere, renholdere, vaktmestere og flere andre yrkesgrupper innenfor skolen ble ikke takket eller nevnt i brevet kunnskapsminsteren sendte ut, ifølge avisa.

Mette Nord om korona-heltene: – Dette er funksjoner som vi i rolige tider ønsker at skal koste oss minimalt

– Vi synes at dette er ganske oppsiktsvekkende. Det er hyggelig at hun sender ut en takk, men det er leit at hun ikke har vært raus nok til å ta med alle som legger ned en innsats, sier Mette Nord, som er leder i Fagforbundet til VG.

Mette Nord sier at hun håper det er en forglemmelse fra kunnskapsministerens side.

Mette Nord sier at hun håper det er en forglemmelse fra kunnskapsministerens side.

Ole Palmstrøm

Mette Nord sier videre at hun håper det er en forglemmelse fra kunnskapsministerens side.

– Hvis ikke er det alvorlig. Hun har selv jobbet i skolen og burde vite hvor viktig hele laget er for å få hjulene til å gå rundt, sier hun.

VG fremla kritikken for Melby torsdag kveld og fikk dette svaret fra ministeren:

– Som lektor vet jeg hvor mange dyktige fagdisipliner som er representert i blant annet klasserom, kantiner, skolegårder og i administrasjon landet rundt. Jeg har stor respekt for alle som jobber i skolen og det var ikke min hensikt å fremheve noen fremfor andre. Alle har lagt ned en stor innsats, sier Melby.

Virusekspert krever større respekt for renholdere: – Uten dem vil samfunnet bryte sammen ganske fort

Også en annen statsråd fikk føle vreden ved å "glemme" store grupper. Det var like før jul i 2016 at helseminister Bent Høie kom til å unnlate å nevne alle helsefagarbeiderne, da han uttalte at sykepleierne er den største gruppen som jobber på sykehjem. Uttalelsen kom fra Stortingets talerstol, og vakte stor oppmerksomhet den gangen.

Ekspertenes råd: Her kan du lære å gjøre rent som proffene for å stoppe smitte

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy