Utvidede åpningstider ved nye Deichman skaper uro blant ansatte

Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Ledelsen ved det nye hovedbiblioteket til Deichman i Oslo vil holde åpent på helligdager. Ansatte frykter det skal gå ut over andre bibliotek i hovedstaden.

2020010209180020200102101541

Nye Deichman åpner i Bjørvika i Oslo i mars. Det får lengre åpningstider og skal også holde åpent på søndager. Flere ansatte er skeptiske til de nye arbeidstidene, skriver Klassekampen.

Ansatte frykter Deichmans underavdelinger blir tappet for ressurser for å kunne gjennomføre løftene om utvidede åpningstider.

– Ambisjonen til politikerne og ledelsen går foran de ansattes arbeidshverdag, og det skaper slitasje, sier Jens Smith Wergeland, barnebibliotekar og verneombud ved Deichman Stovner, til avisa.

Bibliotekkonsulent Silje: – Når vi skal være aktuelle, kan vi ikke bruke plass på utdaterte bøker

Tillitsvalgte sitter i drøftinger med Deichman-ledelsen om de nye åpnings- og arbeidstidene i Bjørvika som har vakt kraftige reaksjoner blant ansatte.

Biblioteksjef Knut Skansen sier åpningstider er blant de aller viktigste faktorene for å gjøre bibliotekene mer tilgjengelige. Målet er to millioner besøkende hvert år, og Skansen sier til Klassekampen at «prioritet nummer én er å holde husene åpne».

Han mener lokalbibliotekene i Oslo ikke trenger å frykte at de blir tappet for ressurser som følge av utvidede åpningstider i Bjørvika.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy