JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En nedrig prosess

Fagforeningsleder er rasende på behandling av alenemor. Se hva kommunen svarer

Stine Westrum i Fagforbundet Oslo mener kommunen har hatt løsarbeiderkontrakter i 11 år, og at Oslo kommune må trekke anken.

Stine Westrum i Fagforbundet Oslo mener kommunen har hatt løsarbeiderkontrakter i 11 år, og at Oslo kommune må trekke anken.

Øystein Windstad

– Denne anken er komplett uforståelig for meg. Dette har vært en nedrig prosess og skulle aldri ha endt i retten, sier Stine Westrum, som hudfletter det rød-grønne styret i Oslo.

2020121510350120201215162007

oystein.windstad@fagbladet.no

Oslo kommune anker dommen der en alenemor blir tilkjent fast jobb og 300.000 kroner i erstatning. Nå kommer reaksjonene.

Oslo kommune vil ikke gi fast jobb til kvinnen etter 11 år i vikariater, men anker i stedet den enstemmige dommen.

Fagforeningsleder Stine Westrum er sterkt kritisk: – Det har vært en nedrig prosess av kommunen som gjør meg veldig sint.

Stine Westrum er leder av Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo. Hun har fulgt saken til alenemoren som vant over Oslo kommune i Oslo tingrett. Westrum riste på hodet over at Oslo kommune anker dommen:

– Kvinnen har vært ansatt i Oslo kommune på løsarbeiderkontrakter i 11 år. Denne anken er komplett uforståelig for meg. Dette har vært en nedrig prosess og skulle aldri ha endt i retten. Jeg syns det er forferdelig trist av Oslo kommune, og dette gjør med veldig sint, sier den tillitsvalgte til Fagbladet.

Jobbet 11 år for kommunen: Nå anker Oslo enstemmig dom mot alenemoren

– Trekk anken

Alenemoren og Fagforbundet-medlemmet jobbet i over 11 år i ulike vikariater i Oslo kommune. Hun jobbet med tolking, foreldreveiledning og på Nav.

Kvinnen og hennes advokat ønsker ikke å kommentere anken. LO støtter Fagforbundet-medlemmet og har stilt med advokat til rettssaken. Westrum i Fagforbundet Oslo mener at anken slår tvil om hva de rød-grønne i kommunen står for:

– Vi har politikere i Oslo som liker å framstille Oslo kommune som et utstillingsvindu for rød-grønt samarbeid. Et samarbeid som er på arbeidsfolk sin side. Dette viser at det ikke er tilfelle. Er det slik at byråder Rina Mariann Hansen og Robert Steen mener at normen skal være hele faste stillinger? Om Raymond Johansen og byrådet mener det, må de gå en runde med seg selv. Trekk anken og grip inn i denne prosessen, sier Westrum opprørt til Fagbladet.

Stille fra Oslo kommune

Fagbladet har tidligere bedt om en kommentar til rettssaken og dommen fra byrådsleder Raymond Johansen.

Tilbakemeldingen var at han ikke ønsket å kommentere den.

Fagbladet har kontaktet byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen. Tilbakemeldingen er at det er Robert Steen, byråd for Helse, eldre og innbyggertjenester som har arbeidsgiveransvaret i saken. Westrum i Fagforbundet mener at byråd Hansen kunne ha bidratt til å løst saken før den gikk til retten.

Fagbladet har kontaktet byråd Steen for kommentar. Pressekontakten til Steen ba Fagbladet kontakte Bydel Ullern, som kvinnen jobbet i, for svar.

– Bakgrunnen for anken er at kommunen har et annet syn på de spørsmålene saken reiser enn det tingretten har lagt til grunn, opplyser kommunikasjonsrådgiver Siri Dobloug i Bydel Ullern i en epost.

{s1}

Oslo kommune skrev dette i samband med rettssaken:

"Ansettelsen av ble gjort for å dekke opp et midlertidig behov i forbindelse med den forbigående og ekstraordinære situasjonen som oppstod i forbindelse med og i etterkant av flyktningkrisen i 2015. Dette skapte et økt midlertidig behov for arbeidskraft som programveileder på introduksjonsprogrammet for flyktninger. Som ventet har antallet flyktninger i ettertid falt markant, og det er ikke lenger behov for den forhøyede arbeidskapasiteten. Den midlertidige ansettelsen av var lovlig, og det er ikke grunnlag for saksøkers krav om erstatning".

– Bakgrunnen for anken er at kommunen har et annet syn på de spørsmålene saken reiser enn det tingretten har lagt til grunn

kommunikasjonsrådgiver Siri Dobloug, Bydel Ullern

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy